Kapten Ahlsén

Skillnad på vård och vård

Publicerad 2014-04-01 18:02:00 i Allmänt,

Idag så klev vi upp tidigt (runt 9-10 hehe) och drog in till Läkarhuset för att F skulle kolla om han har kattallergi. Det hela var så konstigt. Han kom in och fick relevanta frågor och höll på att få en bokad tid, men så helt plötsligt kommer det en annan sköterska som säger att han inte kan få en tid och ska boka en till hösten istället??? 
Det hela var så himla konstigt. Han förklarade dessutom att han gärna ville ha en tid nu annars så kan han inte vara i närheten av någon som har katter eller vara hemma hos någon. Men hen avfärdade honom på en gång och sa att han helt enkelt får undvika katter tills hösten.
Jag blev så förbannad!!
Det är ju jättemånga som har katter? bl.a. mina föräldrar. Hur ska man kunna hålla sig ifrån ett djur i ett halvår när de ändå är så påtagliga och hur kan man inte få tid för ett allergitest om man får så starka allergireaktioner efter bara en minut? 

Vi gick till en vårdcentral istället och efter att ha pratat med receptionisten i 3 minuter så hade han en bokad tid redan imorgon. 

Det är en sådan skillnad på vård och vård. Att man inte blir tagen på allvar och blir tillsagt att det går att undvika det som startar problemen och sedan att man ska höra av sig till hösten! Det är ju flera månader dit.
Tänk om man var jätteallergisk och behöver verkligen hjälp? 
Och dessutom kan man inte alltid unvika det som startar allergibesvären heller. 
 
Nej, bara en sån här sak visar hur många brister det finns i vården. Tack för att det finns några ställen som faktiskt är trevliga och effektiva och ger hjälp om man ber om det. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela