Kapten Ahlsén

Alltså Sverige, snälla, tänk på barnen.

Publicerad 2014-04-07 17:59:00 i Allmänt,

Hur kan man ha ett skolssystem baserat på noll forskning?
Hur kan man bara slänga in ett nytt system för att "Vi behöver förändring"?
Hur kan man dessutom inte se hur problemen ser ut för det landet (Chile) där de haft detta skolsystem sedan början av 80-talet och dessutom infördes under diktatur? 
Hur kan man låta företag och bolag dra vinst ur skattebetalarnas plånböcker? 
 
För det är såhär det ser ut i sveriges skolsystem!
I och med att det är tillåtet för friskoleägare (Oftast rika knösar eller politiker utan någon slags erfarenhet eller kunskap om utbildning) att ta ut vinstpengar från skolor. De tar pengar ifrån sådant som ska gå till bättre skolgårdar, skolbibliotek, undervisningsmateriel, lärare, skolutflykter, specialresurser, mat (Ping! Knäckebrödsskandalen) eller helt enkelt rättvisa löner.
Hur kan vi tillåta att barnens undervisning och framtid blir påverkade av att bolagstoppen vill ha en fet lön och kunna betala ut vinst till sina aktieägare? 
Och hur kan vi i Sverige ha en utbildningsminister som knappt satt en fot i skolan sedan hans egna examen? En karl som uppenbarligen inte bryr sig om eleverna eller hur undervisningen går till, utan vill endast få bra siffror på papper som han sen kan vifta runt med för världen. Vi behöver en human utbildningsminister som vet om hur det går till i skolan och som har egen erfarenhet. En minister som vet om vad som händer innanför väggarna och kan se eleverna och lärarnas bekymmer och problem. 
((Hela ministergrejen var meningen som en liten parentes men kom på mig själv att det skulle jag kunna fortsätta med hur länge som helst. Fast det ska jag inte. Eftersom detta inlägg skulle handla om skolsystem och vinstdrivande. ))
 
Och det nya betygsystemet än under all kritik. Men det går jag inte in på nu. 

Jag ska nog flytta till Finland. 

Läs:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18673458.ab
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela